Ny skogskarl

Ny skogskarl

Vid Smålands Skogskarlar blot och ting i Huskvarna på lördagen var Evert Johansson en av 12 nya skogskarlar. Med Everts inträde i skogskarlsklubben har Bävern nu 11 medlemmar i Smålands Skogskarlars Klubb.

Skogskarlsklubbar finns över hela landet, smålandsklubben är den näst största med drygt 400 medlemmar. Skogskarlarnas klubb är orienteringens främsta stödorganisation och bidrar årligen med stora belopp till främst ungdomsorienteringen. Smålands Skogskarlar är inget undantag, den småländska ungdomsorienteringen får årligen 18000 kr från klubben.
Skogskarlarnas klubb kan närmast betraktas som ett ordenssällskap, nya medlemmar väljs in på förslag av de gamla medlemmarna. För att komma ifråga krävs goda meriter, både som aktiv orienterare men främst är det ledarmeriter som avgör invalet. som regel tillkommer 12 nya skogskarlar varje år. Vid det årliga höstblotet utsätts dessa för en noggrann prövning inför Talman och Gammelkarlar innan de vid en högtidlig ceremoni vid flammande nying avlägger ed och dubbas till skogskarlar.


Inlagt av: Ivan
2003-10-19