Genrep inför O-Ringen

Genrep inför O-Ringen

O-Ringen i Örebro närmar sig och under den gångna veckan har flera bävrar passat på att genrepa, först i skånska Andrarum och sedan vid Hallands 3-dagars.

Oliwer och Rasmus tog en dubbelseger på Hallands 3-dagars.


Allra flitigast har familjen Lundberg varit med 6 tävlingar på 7 dagar.Tvillingarna Oliwer och Rasmus har visat storform och radat upp fina placeringar hela veckan. I Andrarum blev bästa kompisen och kanske värsta konkurrenten Henrik Johannesson från Ronneby lite för svår. Men Oliwer med en etappseger och två andraplatser var dock inte långt efter. Rasmus radade upp idel tredjeplaceringar på etapperna vilket till slut gav en tredjeplats sammanlagt. En sammanlagd tredjeplats blev det också för lillbrorsan Linus i H 10 efter fina lopp.

Hallands 3-dagars fredag-söndag hade samlat 43 startande i H 12. Klassen dominerades totalt av Oliwer och Rasmus som inte släppte ifrån sig en enda etappseger. Oliwer vann med god marginal de två första etapperna och kunde sedan defilera i mål som slutsegrare den tredje dagen. Drygt tre minuter senare kom Rasmus in som ohotad tvåa efter ett kanonlopp som gav etappseger.

Många framgångsrika Höglandsorienterare i Halland: Rasmus 2:a i H12, Viktor Hansson (Nässjö OK) 1:a i H10, Stefan Larsson (OK Njudung) 1:a i H65 och Oliwer 1:a i H12. Foto: Per Lundberg

Nästa söndag startar O-Ringen i Örebro och klubbens förväntningar knyts främst till Oliwer och Rasmus Lundberg. De löpstarka och orienteringssäkra tvillingarna har gått framåt mycket under det senaste året. De är säkert redo att vara med i kampen om topplaceringarna i H 12 vid årets 5-dagarsorientering.


Inlagt av: Ivan
2010-07-19