Familjeläger och kort-KM

Familjeläger och kort-KM

Under den gångna helgen har ett 30-tal bävrar varit i Västervik på ett familjeläger med klubben. På lördagen sprangs en träning vid Gamleby OK:s klubbstuga och på söndagen avgjordes OK Bäverns kort-KM vid Västerviks klubbstuga. Nio klubbmästare kunde koras. Vackert väder och noga förberedelser av framförallt Evert gjorde att lägret blev mycket lyckat.

Lördagens träning genomfördes utanför Gamleby i fin, vildmarksbetonad berghällsterräng. Kluriga bergsskrevor och högt blåbärsris satte verkligen "tankens skärpa vid kropslig möda" på prov. Vissa valde dock att spara sig lite till det kommande kort-KM:et.

Eftermiddagen ägnades åt att åka rälsbuss på smalspåret mellan Västervik och Totebo. Vid ett stopp på utresan togs kaffekorgen fram för fika vid en sjö.

Boendet var förlagt till fyrbäddsstugor på Lysingsbadet. I anslutning till campingen intogs även lördagsmiddagen.

Söndagens KM var ett samarrangemang ihop med Tjustmästerskapen. Terängen var rik på stigar men sönderskurna höjdpartier och en karta i skala 1:7500 kunde dock ställa till med problem. De flesta bävrar hade någon eller några att tampas med om KM-plaketten.

Klubben kortdistansmästare 2003 blev preliminärt:
Göran Karlsson, H65
Bo Turesson, H55
Stefan Adolfsson, H45
Kjäll Ottosson, H40
Martin Schagerlind, H21
Nicklas Ottosson, H18
Oscar Gustavsson, H10
Inger Schagerlind, D40
Sara Adolfsson, D21


Inlagt av: Martin
2003-06-01